Een Travellerspoint blog

Bandung

donderdag 13 januari

semi-overcast 26 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Onvoorbereid stap ik uit in Bandung. Wat weet ik van Bandung, het was een belangrijke stad in de VOC tijd en er is een keer een belangrijk congres geweest. Natuurlijk stappen er gelijk velen geïnteresseerden op je af en iedereen weet het goedkoopste hotel. Eerst maar eens een hotspot opzoeken, die weten ze ook en dat is toevallig in het beste hotel, natuurlijk. Ik vind een mooi alternatief, denk ik. Alleen geen website en geen telefoonnummer. Waar ik mijn prepaid simkaart koop, zeggen ze 500 meter, te veel op te lopen, maar ik zie geen taxi. Als je ze niet nodig hebt toeteren ze je gek en nu niet een. Na te veel gelopen te hebben met volle bepakking, krijg eindelijk de aandacht. Alleen snapt hij niets van het adres maar hij zegt van wel en brengt me naar een ander hotel, wat natuurlijk veel te duur is. Uiteindelijk kom ik toch weer bij het eerste hotel terecht. Om het aantal Lonely Planets boeken te beperken hadden we die dikke van Indonesië maar niet aangeschaft. Ik ontdek op internet dat je hoofdstukken kan downloaden als PDF, voor minder dan 5 euro heb ik ondertussen de hoofdstukken Java en Bali. Morgen een tour naar de vulkaan en heetwaterbronnen en verkassen naar een echt hostel.
De volgende regent het zoals je dat verwacht in de moessontijd. De verrassing is ook leuk, omdat ik de enige kandidaat ben is het de bedoeling niet met auto maar met de brommer te gaan. Maar ik kan mijn zuid tour nog omzetten in een noord tour, daar zijn wel meer kandidaten voor. Ok, ik ga dus met 4 Australiërs de noord tour doen. We rijden naar de kraterwand van de Tangkuban Parahu . Op deze rand van de vulkaan is een heel dorp gebouwd, wat bezielt je om hier te gaan wonen. Wij, althans alleen ik blijkt later, lopen de krater rond. De anderen konden de track niet vinden en zijn omgekeerd. Via de theeplantages naar de hotwatersprings, nog een rondje Bandung en dat was het. Eten is iedere dag weer een feest. Morgen wordt mijn reis vervolgd richting Pangandaran. En mag ik om 5:30 uur op staan.

Geplaatst door frankm 3:30 Gearchiveerd in Indonesië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint