Een Travellerspoint blog

Van Gili Trwangan naar Sipadan

zaterdag 22 januari 2011

semi-overcast 28 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Van Gili naar Sipadan is lang niet hetzelfde als de pont van Velsen-Noord naar IJmuiden. Een vlucht stond al vast, dat was van Jakarta naar Kota Kinabalu. Toen ik wist dat ik de 22ste op Lombok zou zijn had ik een vlucht Tamaran (Lombok) naar Jakarta geboekt. Met een overstap ruimte van 3 uur. Daarin zit enig risico, zoals een mogelijk vertraging van de eerste vlucht en de verplaatsing in de drukte van Jakarta, van de domestic naar de international terminal. Maar als eerste moest ik van het eiland af en met aansluitend vervoer op tijd Tamaran airport zien te bereiken. Met Scubajeffsipadan had ik een permit geregeld voor 24 januari en een pick-up op de 23ste van Tawau airport, via sms en skype. Nu alleen nog een vlucht van Kota Kinabalu naar Tawau en een overnachting in KK. Ook dat lukt via internet en alles is die dag volgens plan verlopen, zelfs pick-up van het hotel ging buitengewoon soepel.” Ik sta buiten op terminal 2 en heb een rood T-shirt aan” en binnen 10 minuten stonden ze voor mijn neus. Ook de volgende ochtend loopt gesmeerd, zij zeggen als mijn vlucht om 7:40 uur vertrekt het ruim op tijd is als we 6:30 uur van het hotel vertrekken. En dat klopt, dat zou ik zelf nooit gedaan hebben maar ja zij weten het uit ervaring en droppen mij precies op de juiste plaats. Met een tussenlading in Sandakan ben ik keurig op tijd in Tawau waar ik binnen 5 minuten nadat ik het vliegtuig heb verlaten mijn rugzak al op de band voorbij zie komen en de pick-up driver al naar mij toekomt met mijn naam foutloos op een stuk papier. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, zo goed het allemaal loopt. Zelfs het weer knapt op. Bij aankomst in Semporna doe ik nog wat kleine aankopen in de harbourshop en dan gaan we opweg naar Mabul eiland. In neem wat foto’s van het naderende eiland maar daar varen we langs verder en verder de zee op. Totdat we na bijna een uur varen een nieuw eiland in zicht krijgen. Mabul island. This looks awesome. Welcome back in paradise.

Geplaatst door frankm 22:11 Gearchiveerd in Nederland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Dear travellerspoint blogger,

Luckyly me that I found your interesting blog. I am from Indonesia. I would like to have a survey about Indonesian Tourism Branding. So, I would like to request to the blogger who have been to Indonesia to fill my questionnaire (Non Indonesian Citizens only): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dEo1LWtXc2txWVZLRDh0RUNRcWtEVFE6MQ

I would like to appreciate your participation in this survey, which should take just over 5-10 minutes to complete.

Regards

door dhieaz

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint