Een Travellerspoint blog

Penang, Maleisie

10-01-2011

sunny 29 °C

De laatste dag in Hong Kong heb ik toch nog een rustige plek gevonden. The Nunnery in New Kowloon. Via de het prachtige en moderne metro systeem ben je er zo. Het weer is tegen de voorspellingen in nog beter dan de dagen ervoor. Je kunt gewoon in T-shirt of polo lopen, al denken de Hong Kong Chinezen daar anders over. Hier lopen ze bij 17 graden in heuse ski-jassen. Mijn grote rugzak heb ik bij het hostel achter gelaten, die haal ik vanmiddag weer op. En dan na 3 fantastische dagen, ga ik weer op weg richting vliegveld. Mijn metrodagpas is niet geldig op de airport-express-line. Daarvoor moet een, in verhouding duur, apart ticket worden gekocht. Omdat toch nog langs de big Boeddha wil neem ik de gewone metro helemaal tot het eind. Alleen sta ik nu voor een dilemma, de kabelbaan blijkt toch een stuk langer dan ik dacht, die kost al een uur heen en weer. Ik neem geen risico kijk bij het begin van de kabelbaan nog even rond en neem de bus voor 4,5 dollar ipv de airpot-express voor 60 dollar. Mijn flight is met 10 minuten vervroegd en uiteindelijk vliegen we nog eens 10 minuten eerder, zo kan het dus ook. 25 minuten voor geplande tijd komen we aan in Penang.
Douane en bagage is allemaal zo gebeurd, ik trek wat Ringits uit de muur, koop een kaartje bij de taxi counter en buiten staat mijn vervoer al klaar. Ik verwachtte een busje wat overal langs zou gaan, maar nee just me in een gewone taxi. In een half uurtje ben ik bij mijn gereserveerde guesthouse “Old Penang”. Een erfgoed huis maar ziet er goed uit. Ik krijg een bed en een locker toe gewezen en voorzien van een handdoek. Daarna ga ik nog even buurten voor een biertje. Als ik terug kom is de deur op slot maar ze hebben een bel en ze laten me binnen. De volgende dag ga ik voor een rondje Penang bij motorbike, brommer dus. Eerst ’s morgens langs Malaysia Pos, om wat gewicht kwijt te raken. Naast het postkantoor zit de “pakket inpak shop”. Nou wordt geen half werk gedaan, eerst alles in een kartonnen doos, stevig dicht getapet, op pakpapier gezet daarna worden alle kanten met lijm ingesmeerd en zorgvuldig dichtgevouwen, vervolgens een nylon vezel erom en het adres erop. Zo die kan naar Nederland. Ik kies voor luchtpost, met de boot kan 3 maanden duren. Op mijn brommer tour stop ik voor een lokale lunch, bij een tropische vruchten kwekerij voor de fruithap en bij een vlindertuin. Voor het avondeten probeer ik een echt Maleisisch restaurant te vinden, maar het enige wat ik tegen kom is Indisch, Chinees, Cantonees, Thais, Vietnameesen een Italiaan, dan maar wat van de straat, erg goed en voor minder dan een euro.

Geplaatst door frankm 9:46 Gearchiveerd in Maleisië Reacties (0)

De contrasten van Hong Kong

8 januari

semi-overcast 16 °C

Een stad met enorme contrasten. Nieuw en oud. Arm en rijk. Mooi en lelijk. Schoon en smerig. Druk en ……nee rustig heb ik niet kunnen vinden. Nou relatief rustig was het op zaterdagochtend om 8 uur bij Starbucks. Maar ook achter de stad op Hong Kong eiland op weg naar de peak verbaasde het mij wel daar zoveel bos aan te treffen. Gisteren avond helemaal lokaal gegeten, ze hadden een Engels talige kaart en daar waren ze zuinig op want toen ik wat had uitgezocht, kwam de manager hem gelijk bij mij weg halen. Een beef curry besteld voor 36 Hongkong dollars, voor degene die niet vertrouwd zijn met deze valuta. Dit is nog geen 4 euro. Maar dit was “natuurlijk” niet juist, dit was op de Engelse menukaart nog niet aangepast. Daar kwam de manager weer, het moet 40 dollar zijn. Kijk maar daar staat het, wijzend op een groot oranje geplastificeerd karton met allemaal Chinese tekens en op de onderste rij overal 40. Als of ik dat begrijp.
De ochtend is toch weer een beetje nevelig, zodat de wolkenkrabbers er net niet helemaal mooi uitkomen. Het is een stad die beleefd en niet goed op een plaatje kan vast leggen. De temperatuur is vandaag redelijk maar ik ben blij dat ik morgen weer naar warmere oorden verhuis. Van Olga krijg ik het bericht door dat Aad veilig thuis is. Toch bijna 3 weken vast gezeten in Christchurch.
Tjonge wat is centrum van Hong Kong mooi. Overal gepolijst natuursteen, ruim opgezet en nergens vuil, geen papiertje niks. Keurige openbare toilets. Alles is overduidelijk en verlicht aangegeven. Echt een plaatje. En zo in contrast met de door TL verlichte lokaal waar ik net uit vandaan kom. Maar het eten was voortreffelijk. Om de hoek van mijn hostel zit een Irish pub, dus nog even aan mijn Engels werken met Ely een in Amerika geboren Libanese avonturier en Jenny een lerares Engels in Japan.

Geplaatst door frankm 18:17 Gearchiveerd in Hongkong Reacties (0)

Naar Hong Kong

6 januari 2011

semi-overcast 15 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

YHA Railway station is een echte aanrader, mooi schoon, nieuw en goed geblindeerd, dus als je wil uitslapen na een avondje KingsCross, the placet to be. Ik ga de laatste puntjes van mij highlightslijstje proberen af te tikken. En doe nog een poging naar UGG’s te kijken. Maar daarvoor vind ik het risico uiteindelijk toch te groot. Om kwart voor een neem ik de trein naar Sydney International Airport. Om 16:00 uur komen we los van de grond en zit ik het vliegtuig richting Hong Kong. Het is fris als ik de eerste stappen buiten de luchthaven van Hong Kong zet. De bus brengt mij naar het hart van Kowloon, waar ik een hostel heb geboekt via internet aan Nathan raod. Ik was al gewaarschuwd op internet, de behuizing in Hong Kong is krap en dat klopt. De volgende dag een ontbijtje bij Starbucks en het een en ander even bij werken op internet en dan de stad door, vandaag Kowloon morgen naar de overkant. Om 20:00 uur de lichtshow vanaf de gebouwen aan het water in HongKong bekeken, mooi hoe ze dat gedaan hebben inclusief muzikale begeleiding

Geplaatst door frankm 6:39 Gearchiveerd in Hongkong Reacties (0)

The Blue Mountains

4 januari 2011

overcast 18 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Vandaag heel vroeg op. 5:45 uur. Voor 2 dagen naar de Blue Mountains. Door al dat gedoe met dat water in Queensland heb ik buiten het Graet Barrier Reef alleen nog maar Australische steden gezien. En je kunt toch niet zeggen dat in Australië bent geweest als je geen Kangoeroe hebt gezien. Ik heb geboekt bij Oz-adventures. Nou ze hebben de tourguides er echt op geselecteerd als of ze rechtstreeks uit de opnames van Crocedile Dundee komen lopen, inclusief accent. Jason houdt wel van een babbel en heeft mooie humor, als hij vraagt wie er voorin wil zitten laat ik me dat geen 2 keer zeggen. Bij de eerste stop hebben gelijk prijs en zien we 2 kangoeroes. Zo gemakkelijk en elegant als die beesten springen, prachtig. Met het weer treffen we het ook en kunnen we redelijk tot goed genieten van de vergezichten. De groep van gisteren ging letterlijk en figuurlijk de mist in. Aan het einde van de dag splits de groep, de 1 dags excursie gaat terug naar Sydney, wij blijven een nachtje slapen in Katoomba. Ik kom op de kamer bij een Belg en een Italiaan. We spreken af vanavond bij de pizzeria te gaan eten. Ik zal informeren of ze BYO hebben. Een begrip in Australië en Nieuw Zeeland. Heeft met vergunning te maken, Het betekent Bring Your Own en dat hebben ze ook bij dit restaurant, ze rekenen dan in dit geval 1 dollar per persoon voor de glazen. Wij gaan dus even langs bij de bottleshop en kopen in de aanbieding 2 goede flessen rode wijn voor 12 dollar totaal. Is toch wel anders dan in Europa. De volgende dag loop ik de Grand Canyon walk op aanraden van Jason. Een goed advies, een hele mooie route. Om 17:00 uur worden we opgepikt voor de laatste nacht in Sydney. Ik heb voor het gemak de laatste overnachting geboekt in het YHA van het centraal station, ziet er een stuk mooier en schoner uit dan Bondi.

Geplaatst door frankm 14:56 Gearchiveerd in Australië Reacties (0)

Van Manly naar Bondi

2 januari 2011

sunny 26 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Van Manly naar Bondi.
Heerlijk uitgeslapen, geen last van kamergenoten. En dan om 10 uur ’s morgens is het voor jullie ook zover. Dus eerst maar eens even mijn vriendinnetje bellen. En de verbinding komt bijna gelijk tot stand. Nog wat smsjes eruit, dat lukt niet in een keer daar heb ik een aantal pogingen voor nodig. En dan op voor mijn eerste Nieuwjaars duik. Het lukt mij met gemak 20 minuten in het water te blijven, valt dus eigenlijk best wel mee zo’n Nieuwjaars duik. Verder een rustig dagje met prachtig weer. De volgende dagen heb ik voor 2 nachten een hostel geboekt bij Bondi beach. En dan heb ik de 2 bekendste beaches van Sydney gehad. De dag dat ik van Manly met de ferry op weg ben naar Circular Quay om vandaar met bus verder richting Bondi te gaan staat er een enorme rij die allemaal naar Manly willen. Het is bewonderingswaardig hoe netjes hier iedereen in de rij blijft staan, daar kunnen wij in Nederland nog wat van leren. Bij aankomst duurt het even voordat de kamers zijn schoon gemaakt, ik ga eens kijken of die stromingen op Bondi nou echt zo sterk zijn en of de lifeguards nog een beetje alert reageren. Nee hoor, niet echt, ik blijf keurig between the flags. In het bekende zwembad van de Icebergclub worden baantjes getrokken, het is niet druk dus daar heb ik ook wel even zin in, de schouder doet het weer helemaal goed.
Op 3 januari sta ik vroeg op en probeer het lijstje Sydney highlights af te werken. Opera house, Habour bridge, Darling Harbour, Chinatown……Syndney is een mooie schone stad met een uitstekend openbaar vervoer. De dag eindigt een beetje druilerig. Ik trakteer mijzelf nog maar eens op Thai, die hebben ze daar genoeg.

Geplaatst door frankm 14:53 Gearchiveerd in Australië Reacties (0)

(Berichten 16 - 20 uit 45) « Pagina 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 »