Een Travellerspoint blog

Oudejaarsdag in Sydney

31-12-2010

sunny 25 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

De avond voor oudejaarsdag inkopen gedaan om het een dag op een plaats vol te kunnen houden. Hier en daar nog nagevraagd wat nu echt de beste locatie is. De meningen lopen uiteen. Als je kijkt op de speciale internetpagina mag je maar op een paar plaatsen je eigen alcohol meenemen. Ik kies een van die plaatsen en zorg dat ik op tijd die richting uitga. En daar vind je natuurlijk een hoop Nederlanders. Ook de Engelse zijn er vroeg bij en zorgen voor een leuke entertaining. Rond half 6 begint het echt druk te worden, ik heb inmiddels al een paar keer een duik genomen, het zonnetje schijnt volop en brandt lekker. Eindelijk om 21:00 uur is het tijd voor het kindervuurwerk. Noem het maar kinderwerk, dat beloofd wat voor 24:00 uur. En inderdaad geweldig om van zo dicht mee te maken. Naast het vuurwerk vanaf de brug zijn er diverse lanceereilanden in het water en het is geweldig om te zien dat alles super synchroon afgaat. Het is alleen jammer dat er een stel half debiele Chilenen naast mij staan. Die staan me een partij overdragen te doen. Om half een moet heel Sydney naar een andere plaats of naar huis, heel veel mensen op de been. Maar top geregeld, extra bussen zijn ingezet om iedereen naar de plaats van zijn bestemming te brengen. Wij zijn aan het nieuwe jaar begonnen, Nederland volgt 10 uur later.

Geplaatst door frankm 2:07 Gearchiveerd in Australië Reacties (0)

Welkom op Nijerode

30-12-2010

sunny 23 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Om iets voor 6 uur ’s morgens 30 december worden de contouren van Sidney zichtbaar en om 20 minuten over 6 worden we gedropt bij central station Sydney. Bij Circular Quay neem ik de ferry naar Manly. Zoals ik al vermoedde blijkt er met mijn nieuw geboekte locatie iets bijzonders te zijn. Er gebeurt wel meer op deze reis. Doordat ik alleen verder ging, heb ik nog een poging ondernomen het geboekte hotel voor 2 personen te verruilen voor een single verblijf. IJdele hoop dacht ik aanvankelijk, Sydney is compleet uitverkocht en de prijzen voor overnachtingen zijn astronomisch rond deze tijd van het jaar. Wij hadden een hotel voor 3 nachten voor 492 AUD. Geen kattenpis, maar geloof mij, voor oud en nieuw Sydney begrippen een koopje. Via YHA de club waar ik lid van geworden ben toch een single room voor minder dan de helft. Bevestiging binnen, dus het andere hotel heb ik kunnen annuleren. Voor de gein heb ik 1 minuut later geprobeerd dat zelfde hotel weer te boeken. En jawel meer dan 1000 AUD. Nu, het bijzondere aan mijn verblijf is, summer. Het is een tijdelijk hostel. Het Nijerode van Australië heeft de studentekamers van de international school tijdelijk in de verhuur. Echt een geweldige locatie. Ik zit nu dus op mijn studente kamertje het reisverslag te tikken.

Geplaatst door frankm 0:41 Gearchiveerd in Australië Reacties (0)

Gevangen in Melbourne

29 december 2010

sunny 21 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Nou is dat even een kop, dat zou niet misstaan in de Story. Greyhound is niet mijn vriend en zal het in Australië ook niet worden. Eerst kom ik niet weg uit Cairns en dan annuleren ze mijn ticket, vervolgens kunnen ze niet zeggen wanneer ze weer gaan rijden. Dat ticket moet ik dus cancellen. En als ik dan aangeef dat ik de cancelation fee niet wil betalen, zeggen ze dat zij niets aan de regen kunnen doen en dat er nog genoeg dagen over zijn om dat ticket wel te gebruiken. Ik probeer dit hoofdstuk emotioneel even af te sluiten en vraag om een ticket Melbourne – Sydney voor 28 of 29 december. Sorry mate, eerst volgende mogelijkheid naar Sydney is 4 januari 2011. Ik heb het gehad met die grijze hond. Gelukkig kan ik met de buren, the office next door, Firefly, nog op tijd in Sydney geraken. Ik reis van woensdag op vrijdag nacht en heb dus nog een paar dagen Melbourne te gaan. Als ik besluit naar de Zoo te gaan, blijkt half Melbourne dat besluit genomen te hebben, het is immers grote vakantie hier en het weer is prachtig. Ik vraag beleefd aan een vader die met zijn 2 kinderen tot iets over de helft van de rij gevorderd, hoelang hij daar over heeft gedaan. One hour. Ik weet genoeg, ik ga mijn daily public traffic card goed gebruiken. Op naar het strand. Op de weg daar heen vraagt een Engelse toerist aan mij of ze in de goede tram zit. Sue wil ook naar het strand, ja dus. Ze besluit zich aan mij vast te houden, waar ik uit stap gaat zij er ook uit.
Sue blijkt een vrouw te wiens man bij de Barmy Army zit. Nu heb ik dat ook net zelf geleerd. De Barmy Army is de Engelse cricket aanhang, die in grote getalen in Melbourne zijn neer gestreken en er de oorzaak van zijn dat ik moeilijk een slaapplaats kon vinden. Sue vond 2 dagen cricket kijken wel voldoende. Voor mij een verademing weer eens fatsoenlijk Engels te horen.
De volgende dag is het nog mooier weer en ga ik voor een rondje golf op Albert Park. Ik speel met 2 Aussies, Adam en Gerard. Om 18:30 uur ben ik op Southern Cross station waar mijn Firefly bus vertrekt naar Sydney. Een nieuwe luxe bus met voldoende beenruimte, helemaal goed.

Geplaatst door frankm 21:38 Gearchiveerd in Australië Reacties (0)

Christmas Eve

24 december

rain 23 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Terug bij mijn hostel heb ik inmiddels ook via de radio vernomen dat het goed mis is. Grayhound rijdt niet meer van en naar Cairns, weg is volledig afgesloten, omrijden kan niet, er is een run op vliegtickets, en de pizza’s worden geleverd zonder topping, want er is geen aanvoer meer. Ik moet dus heel wat gaan regelen, Grayhound annuleren, Magnetic Island annuleren en kijken hoe ik hier op een of andere manier weg kom. Het regent als een gek. Even naar de overkant van de straat en je bent drijfnat, het wordt een hele rare kerstavond, maar ik ben eruit, morgen vertrek ik naar Melbourne. Nog even naar PJ O’brian, maar als je daar een biertje besteld krijg je standaard een pint en het is de hele avond 2 voor de prijs van 1, was mijn vriend Marco hier maar.

Geplaatst door frankm 19:45 Gearchiveerd in Australië Reacties (1)

Diving at the GBR

woensdag 22 december

semi-overcast 27 °C
Bekijk Round the world 2010 - 2011 op frankm's reiskaart.

Op woensdag 22 december om stipt 7:45 uur word ik opgehaald. Ik duik met CDC. At the office worden de noodzakelijke administratieve handelingen verricht en om iets over 9 uur gaat we met de Sunkist, een tender, naar de Kangeroo Exploirer. Aan boord wordt alles uitgelegd hoe het schema in elkaar zit en tevens alle veiligheid die nodig is. Het worden 10 duiken in 3 dagen, dat inclusief de 2 nightdives. Er hangt een goede sfeer en het is echt relaxed duiken. Gedurende die 3 dagen verplaatst this main vessel 3 keer, dus je duikt op 4 verschillende plaatsen. Zie een paar foto’s op :

http://picasaweb.google.com/frankmaanders
http://picasaweb.google.com/frankmaanders/201012Australie#

De zon laat het een beetje afweten en af en toe hebben e een tropische bui, maar de temperatuur blijft zeer aangenaam, zo’n 25 graden. De water temperatuur is tegen de 30 graden, gewoon warm. Ik duik dan ook niet met een wetsuit, maar met alleen een stingersuit. Dat is tegen de killer jellyfish. Aan het vaste land zijn de regen en onweersbuien inmens. Dat blijkt ook wel als we terug komen. 600 mm in een dag ten zuiden van Cairns. Hele wegen zijn weggespoeld en ik zit dus vast in Cairns. De geboekte Grayhound rijdt niet en dat kan nog wel even duren. Dat wordt dus een geheel nieuwe planning.

Geplaatst door frankm 19:16 Gearchiveerd in Australië Reacties (0)

(Berichten 21 - 25 uit 45) « Pagina 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 »